Ontvang een gratis offerte binnen de 24 uur!
Inhoud bewerken

Vrijblijvende offerte aanvragen

Terras reinigen als een professional

Een schoon terras is een heerlijke plek om van het buitenleven te genieten. Maar na verloop van tijd kan je terras vies worden door vuil, algen en mos. In dit artikel leer je hoe je je terras gemakkelijk kunt reinigen als een professional.

Laat je dit werk liever aan een echte professional over? VBM CLEAN tot uw dienst. Vraag hier een vrijblijvende offerte aan.

Waarom je terras reinigen?

Een schoon terras heeft niet alleen een esthetische waarde, het is ook belangrijk voor de levensduur van het terras. Vuil, algen en mos kunnen het oppervlak van je terras beschadigen en de groei van planten en bloemen rondom je terras belemmeren. Het reinigen van je terras is dus niet alleen belangrijk om het er mooi uit te laten zien, maar ook om de levensduur te verlengen.

Materialen die je nodig hebt voor het reinigen van je terras

Om je terras goed te reinigen heb je de juiste materialen nodig. Hieronder vind je een lijst met materialen die je nodig hebt:

  • Bezems of borstels
  • Tuinslang of hogedrukspuit
  • Schoonmaakmiddel, zoals een algendoder of terrasreiniger
  • Emmer
  • Handschoenen en veiligheidsbril

Terras reinigen stap voor stap

Nu je alle benodigde materialen hebt verzameld, kun je beginnen met het reinigen van je terras. Volg deze stappen voor het beste resultaat:

Stap 1: Verwijder los vuil

Begin met het verwijderen van los vuil van je terras met een bezem of borstel. Zoals bladeren, takjes, stenen en ander vuil.

Stap 2: Maak het terras nat

Maak je terras grondig nat met een tuinslang of hogedrukspuit. Zo kan het vuil gemakkelijker loslaten.

Stap 3: Breng schoonmaakmiddel aan

Breng het schoonmaakmiddel aan op het natte terras. Gebruik hiervoor de aanbevolen hoeveelheid op de verpakking. Laat het schoonmaakmiddel enige tijd intrekken volgens de instructies op de verpakking.

Stap 4: Schrob het terras

Gebruik een borstel of bezem om het terras schoon te schrobben. Doe dit in verschillende richtingen om alle hoeken en gaten goed te reinigen.

Stap 5: Spoel het terras af

Spoel het terras grondig af met een tuinslang of hogedrukspuit. Zorg ervoor dat alle schoonmaakmiddel en vuil weggespoeld zijn.

Stap 6: Herhaal indien nodig

Als je terras nog steeds niet schoon genoeg is, herhaal dan stap 3 t/m 5 totdat het gewenste resultaat is bereikt.

Tips om je terras schoon te houden

Om je terras langer schoon te houden, zijn er een aantal tips die je kunt toepassen:

  1. Veeg je terras regelmatig schoon met een bezem om bladeren, takjes en ander vuil te verwijderen. Hiermee voorkom je dat het vuil zich gaat ophopen en moeilijker te verwijderen wordt.
  2. Maak gebruik van een terrasbeschermer om te voorkomen dat vuil en vocht in de poriën van de stenen of tegels dringt. Hierdoor blijft je terras langer schoon en voorkom je dat er hardnekkige vlekken ontstaan.
  3. Zorg dat er geen water blijft staan op je terras na een regenbui. Door het water direct weg te vegen, voorkom je dat er vlekken en groene aanslag ontstaan.
  4. Vermijd het gebruik van scherpe voorwerpen om vuil te verwijderen, omdat dit de stenen of tegels kan beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een zachte borstel en milde reinigingsmiddelen.
  5. Tot slot, zorg voor voldoende ventilatie en zonlicht op je terras. Mos en algen groeien namelijk sneller op vochtige en schaduwrijke plekken.

Door deze tips toe te passen, blijft je terras langer mooi en schoon en hoef je minder vaak grootschalige reiniging uit te voeren.

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen een offerte kan aanvragen in 60 seconden tijd? En dat alles volledig kosteloos!

Wilt u een gratis offerte ontvangen?

dak stoomreiniging - VBM CLEAN