Ontvang een gratis offerte binnen de 24 uur!
Inhoud bewerken

Vrijblijvende offerte aanvragen

Hydrofuge

Wat is hydrofuge?

Hydrofuge is een behandeling die wordt toegepast op gevels, daken en andere oppervlakken om ze waterafstotend te maken.

Wat zijn de voordelen van hydrofuge?

Het is een belangrijke stap in het onderhoud van je woning of bedrijfspand, omdat het helpt om vochtproblemen te voorkomen en de levensduur van je gevel of dak te verlengen.

Bij ons kan je terecht voor professionele hydrofuge behandelingen. Wij maken gebruik van hoogwaardige producten die diep in de poriën van het oppervlak doordringen en een waterafstotende laag vormen. Hierdoor wordt water en vuil afgestoten en blijft het oppervlak langer schoon en in goede staat.

Wat zijn de nadelen van hydrofuge?

Bij een hydrofuge van de gevel mag het niet gaan om een muur die te kampen heeft met opstijgend vocht. Het vocht zou dan als het ware opgesloten komen te zitten.

Bovendien moet het gaan om een gevel die proper en in goede staat is. Het voegwerk moet eerst nagekeken worden en eventuele scheuren moeten hersteld worden alvorens de gevel te hydrofoberen. Latere herstelwerken aan de gevel, bijvoorbeeld aan het metselwerk, kunnen overigens bemoeilijkt worden door de aanwezigheid van de waterafstotende laag.

Werkwijze hydrofuge gevel

Het impregneren van de gevel vereist een grondige voorbereiding. Hier overlopen we de belangrijkste stappen die moeten genomen worden bij hydrofuge van de buitenmuur.

werkwijze hydrofuge gevel1) Grondige inspectie van de gevel: men bekijkt in welke staat de gevel is om in te schatten welke werken precies zullen nodig zijn om de gevel te beschermen. Bij deze inspectie wordt ook gecontroleerd of de gevel wel in aanmerking komt voor een hydrofuge. Het gevelmateriaal moet namelijk een geschikte ondergrond vormen voor het impregneermiddel.

2) Gevelreiniging: de gevel moet gereinigd worden zodat het hydrofuge product zich goed kan hechten op het muuroppervlak. Mossen, algen en ander vuil moeten dus eerst verwijderd worden. Ook eventuele schade aan de gevel (scheuren, barsten, beschadigd metselwerk,…) moet eerst verholpen worden.

3) Aanbrengen van het hydrofugemiddel: bij een hydrofuge van de gevel wordt het product doorgaans verneveld. Er bestaan zowel chemische als biologische producten voor het hydrofoberen van gevels. De kwaliteit van hydrofuge producten kan erg verschillen. Dit speelt een belangrijke rol bij het bepalen hoe frequent deze gevelreiniging moet overgedaan worden om de gevel beschermd te houden.

Onze experts zullen eerst een grondige inspectie uitvoeren om de staat van je gevel of dak te bepalen en om te bepalen welke behandeling het meest geschikt is. Vervolgens zullen ze de hydrofuge behandeling nauwkeurig uitvoeren om ervoor te zorgen dat het oppervlak volledig wordt beschermd.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze hydrofuge diensten. Wij helpen je graag verder!

Diensten

Hydrofuge

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen een offerte kan aanvragen in 60 seconden tijd? En dat alles volledig kosteloos!

Wilt u een gratis offerte ontvangen?

dak stoomreiniging - VBM CLEAN