Ontvang een gratis offerte binnen de 24 uur!
Inhoud bewerken

Vrijblijvende offerte aanvragen

Zonnepanelen reinigen

Welke technieken worden aangeboden?
Zonnepanelen reinigen - Waarom?

Zonnepanelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken, maar het is belangrijk om ze regelmatig schoon te maken. Door vuil, stof en andere verontreinigingen kan het rendement van de panelen namelijk afnemen. Het reinigen van zonnepanelen is dan ook een belangrijk onderdeel van het onderhoud. Bij VBMClean bieden we professionele zonnepanelen reiniging aan met osmose.

Osmose is een methode waarbij water wordt gezuiverd door middel van een speciaal filterproces. Hierdoor wordt al het vuil en andere onzuiverheden uit het water gehaald, zodat het water volledig zuiver is. Dit zuivere water wordt vervolgens gebruikt om de zonnepanelen te reinigen.

Een groot voordeel van osmose is dat er geen schoonmaakmiddelen nodig zijn. Hierdoor is het een milieuvriendelijke manier van reinigen. Bovendien laat osmose geen strepen of vlekken achter op de zonnepanelen, wat bijvoorbeeld bij het gebruik van kraanwater wel het geval kan zijn. Hierdoor blijven de zonnepanelen langer schoon en behouden ze een optimaal rendement.

Bij het reinigen van zonnepanelen met osmose maken we gebruik van speciale borstels die zijn aangesloten op een osmose-systeem. Hiermee kunnen we de panelen grondig schoonmaken, zonder deze te beschadigen. Het osmose-systeem zorgt er bovendien voor dat het water op de juiste temperatuur is, zodat de zonnepanelen niet worden blootgesteld aan te hoge of te lage temperaturen.

Het reinigen van zonnepanelen met osmose is een effectieve en veilige methode die zorgt voor een optimaal rendement van de panelen. Bij VBMClean zijn we gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen en hebben we jarenlange ervaring in het vak. Door regelmatig uw zonnepanelen te laten reinigen, kunt u dus niet alleen besparen op energiekosten, maar ook de levensduur van uw zonnepanelen verlengen.

Zonnepanelen reinigen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Andere diensten

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen een offerte kan aanvragen in 60 seconden tijd? En dat alles volledig kosteloos!

Wilt u een gratis offerte ontvangen?

dak stoomreiniging - VBM CLEAN