Ontvang een gratis offerte binnen de 24 uur!
Inhoud bewerken

Vrijblijvende offerte aanvragen

Welke technieken worden aangeboden?
Regenput reinigen - Waarom?

Het reinigen van je regenput is een belangrijk onderhoudsklusje dat regelmatig moet gebeuren. Een propere regenput zorgt namelijk voor een optimale werking en voorkomt vervelende problemen zoals verstoppingen en geurhinder. In deze tekst lees je alles wat je moet weten over regenput reinigen.

Waarom is regenput reinigen belangrijk?

Een regenput vangt hemelwater op dat vervolgens gebruikt wordt voor verschillende doeleinden zoals het besproeien van de tuin, het wassen van de auto, enzovoort. Door de opgevangen bladeren, takjes en ander vuil kan de regenput echter verstopt raken. Bovendien zorgt het stilstaande water in de regenput voor de ontwikkeling van bacteriën en andere organismen die geurhinder en gezondheidsrisico’s met zich mee kunnen brengen.

Hoe vaak laat je dit doen?

Het is belangrijk om je regenput minstens één keer per jaar te laten reinigen. Afhankelijk van de grootte ervan, het aantal bewoners en het gebruik van het opgevangen water kan het nodig zijn om vaker te reinigen. Laat je hierover informeren door een professional.

Hoe verloopt het reinigingsproces?

Een professionele reiniging van de regenput verloopt in verschillende stappen. Eerst wordt het vuil dat zich aan de wanden en bodem van de regenput heeft vastgehecht, losgemaakt en opgezogen. Vervolgens wordt het resterende water uit de regenput gepompt en afgevoerd. Tot slot wordt de regenput gereinigd met water onder hoge druk om eventuele resten weg te spoelen.

Wat is de prijs?

De kosten van het reinigen van een regenput zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte van de regenput, de bereikbaarheid en de mate van vervuiling. Lees hier wat de prijs is voor het reinigen van je regenput in West Vlaanderen.

Zelf regenput reinigen of uitbesteden?

Je kan ervoor kiezen om het zelf te doen, maar dat is niet altijd even makkelijk. Voor een grondige reiniging is het namelijk belangrijk om over de juiste materialen en kennis te beschikken. Bovendien is het werken in een regenput niet zonder risico’s. Het is daarom verstandig om de reiniging van je regenput uit te besteden aan een professioneel bedrijf.

Regenput reinigen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Andere diensten

Wist u dat u gemakkelijk en zonder verplichtingen een offerte kan aanvragen in 60 seconden tijd? En dat alles volledig kosteloos!

Wilt u een gratis offerte ontvangen?

dak stoomreiniging - VBM CLEAN